Ez a saláta igazi sláger lesz a nyári kerti bulik során!


A csirkemellfilét először fűszerezzük sóval és borssal, majd egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalát szép aranybarnára pirítjuk. Amint elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd apró falatokra vágjuk. Közben nekilátunk a sajtmártásnak: egy tálban a krémsajtot, a zúzott fokhagymát, a reszelt parmezánt, a tejet és a citromlevet alaposan elkeverjük, amíg krémes állagú lesz. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük. Egy friss római salátát alaposan megmossunk, és a leveleit kézzel egy tálba tépkedjük. Hozzáadjuk a sült csirkedarabokat és a ropogósra pirított krutont, majd finoman összeforgatjuk. Az egészet gazdagon meglocsoljuk a sajtmártással, óvatosan átkeverjük, majd tálaláskor extra parmezánnal hintjük meg. Ízléses tálalással és szép díszítéssel kínáljuk ezt a ízletes fogást.

Related posts